Dobroty z přírody
Paní majitelka s své značce: "Sirupy vyrábím ručně z čerstvých bylinek, pro radost a s láskou. Nejlepší sirup je takový, který chutná jako čerstvá bylinka, ten, který v horkých dnech osvěží jako studená limonáda, v sychravých dnech zahřeje jako horký nápoj. Léčivá síla bylinek obsažená v sirupech pomůže při nachlazení nebo jiných zdravotních neduzích. Bylinky mi pomáhají sbírat paní z okolí a já je šetrně zpracovávám čerstvé v den, kdy jsou sebrané.
Nepoužívám bílý cukr, ale přírodně zpracovaný cukr třtinový z ostrova Mauricius. Nepoužívám kyselinu citronovou, ale šťávu z čerstvě vylisovaných citronů. Kyselina citronová E330 se nevyrábí z citronů, jak název napovídá, ale plíseň Aspergilus niger je“ krmena“ sacharózou (např.melasou). Vzniklý roztok se vysráží hydroxidem vápenatým, poté pomocí kyseliny sírové a dalších chemických látek se z této hmoty získá kyselina citronová. Víc než polovina světové produkce kyseliny citronové E330 se vyrábí v Číně.
Základní bylinkové sirupy nechávám „čisté“, u ostatních sirupů používám různé druhy koření na dochucení a zvýraznění zajímavých chutí. V lahvích se ze sirupu usazuje sediment ze zpracovaných surovin, není na závadu jen před použitím lahvičku protřepejte.
Ať už nápoje ze sirupů pijete pro osvěžení nebo na zahřátí, případně jako prevence proti chřipce, podpoře při léčbě kašle, střevních problémech, ledvinových a močových potíží nebo na posílení imunity.
Přeji Vám dobrou chuť!
Vaše Irena"