Horká čokoláda oříšek 100g
- Popis
- Dotaz
- Komentáře
Horká čokoláda obsahuje kvalitní kakao: Kakao je obvyklé označení pro semena kakaovníku (Theobroma) a z nich vyrobený prášek. Kakao je důležitým vývozním artiklem mnoha rozvojových zemí a slouží především jako základ čokolády. Ve své přirozené (neslazené) formě má extrémně hořkou chuť. Kakaovníky rostou pouze ve velmi omezené geografické zóně, přibližně 10° na sever a na jih od rovníku – 70 % světových plantáží kakaa se nachází v západní Africe. Kvalitní kakao v rozumném množství prodlužuje život a nevede k obezitě. Tradičně je považována za afrodiziakum a povzbuzující prostředek. Obsažené flavonoidy kakaových bobů mají antioxidační účinek a chrání organizmus před účinkem volných radikálů.
Horká čokoláda je lahodný nápoj vyrobený z kakaa, mléka, syrovátky cukru a koření nebo přírodně identického aromatu. Příprava je velmi jednoduchá: doporučené množství horké čokolády smíchejte s mlékem ohřátým na požadovanou teplotu. Můžete použít i vodu, ale mléko v konečném výsledku dává lepší chuť. Mléko je důležitým zdrojem vápníku a bílkovin, kakao a syrovátka dodá vašemu organismu vitamíny.
Složení: cukr, sušená syrovátka, kakao, sušené mléko, koření(aroma), sůl.